resterande...

publicerat i Allmänt, Business, inredning;
på ämnet våga... och företagande... och sysslande. 
Nu är jag i Helsingfors, har haft fint möte, träffat vänner och imorgon är det KD EU valsöppning och partifullmäktige. Också något jag kastade mig in i för drygt ett år sedan. Som sekreterare för KD svenska organisationen. Mycket intressant och lärorikt. Jag älskar det och jag får lära känna så många fantastiska människor. Jag gick med i KD efter jag blev kristen(för ca 10år sedan, men har aldrig varit aktiv). Liksom alla idag följer företags värderingar , så ville jag följa politiska värderingar som jag understöder. Människovärdet.... allas lika värde. Politik är för många en hård värld och så kan det vara ibland när ekonomi inblandad, men att ändå kunna leda med respekt, kärlek.. är värdefullt. Dessutom kom jag underfund med redan på 1990-talet att politik är allt det som pågår runt om oss, så det är allas ansvar. Oberoende om det gäller sjukvård, skola, barn, äldre.. så handlar det om MÄNNISKAN och ingen har den syn på människovärdet som KD har. Så jag är stolt!
Vi klagar ju gärna, men vem vill kliva in och göra nåt? Jag brukar säga att man skall aldrig klaga på någonting om man inte aktivt kommer med och arbetar för lösningen också... Om man gör det så är det ju bra att se behov och saker som bör förbättras, och så gör man det! Enkelt :D
Sedan har jag nyss startat ett företag med min son och med en artistisk konstnär. Vi ska designa inredningsprylar, importera, göra om... för privatpersoner och företag, för privata och återförsäljare. Jag ska mest sköta marknadsföring och försäljning men har också idéer på många saker (som de andra två får förverkliga:)). Snart hittar ni vår webbshop här. Kan inte lova när den blir klar- men småningom.... ska också testa med en del designsmycken som inte finns i vårt land från förr... Vi vill iaf erbjuda unik inredning och personlig touch för alla. Så nya utmaningar att våga kliva ut i :D. vad drömmer du om som du inte vågat ta steget ut än? 

Forts. continuing

publicerat i Allmänt, Business, Resor;
Ok- igår berätta jag om mitt enskilda företag. Sedan har jag ju haft aktiebolag sedan 1991, med ALLT mellan himmel och jord. kanske min entreprenörsådra... nya idéer dyker upp. Men man får väl lära sig ibland fullfölja... (min svaghet ibland:)). Nåväl- där finns ju:
*elinstallationer
*Cardgroup franchise
*mobilappar
*översättningar
 
Här har jag behövt våga anställa.. Inte alltid lätt, men för det första tycker jag man skall delegera det man inte är bra på själv och inte ens försöka göra allt, för det andra ingen tillväxt utan nyanställningar och för det tredje vill jag gärna välsigna andra (har en bokförare som ibland tycker jag är något xxxx :D, jag kan nästan hellre betala lön åt andra än ta ut själv). 
 
Sedan finns det två andra saker jag brinner för- Lyoness och dreamtrips. Att kunna erbjuda alla människor pengar tillbaka på alla inköp de gör och att kunna hjälpa företag få upp omsättning och fler kunder. Älskar alla WIN_WIN situationer. å dreamtrips är en medlemsklubb att kunna resa till låga priser- helt fantastiskt. Fråga mig om ni vill veta mer... :D
 
Yesterday I told about my company where I speak and do leadership coaching and so. My other company offers mobilapps, translations and more and then I have two passion companies that I´m part of- Lyoness and Dreamtrips. To be able to offer all customers cashback on their shopping and companies more customers and more sales... win-win thats awesome. And dreamtrips- great travel for less money. Ask if you wanna know more :)
 

VÅGA

publicerat i Allmänt, Business, föreläsare, försäljning, ledarskap, marknadsföring, skolning;
Nu har jag varit tyst en längre tid. Det är mycket på gång och därför vill jag inspirera till att våga. Våga följ din passion, dina drömmar, dina mål. Våga som ledare, företagare, privatperson ta risker, misslyckas (och lär dig). Våga börja spänna ut dina tältpinnar. 
Jag är inne i ett skede av tillväxt- det är skrämmande men ändå spännande. Jag har tagit nya steg i både "gamla" företag och steg in i nytt.
Ska dela med mig om de olika:
Min firma Jeanette Ljungars, har jag just fått in mina föreläsningar på Speakers Forum- Finlands största talaragent. Mina områden är:
"Kvinnligt företagande- dess utmaningar och glädjeämnen",
"Kvinnligt ledarskap"
"excellent ledarskap"
"the power of the mind"
"kundcentrerad försäljning och marknadsföring"
"personligt ledarskap"
"samarbete-framtidens arbete"
"kommunikationsfärdigheter som grund för inflytande"
Jag skall också dra en stor 2-dagars Global Womens Summit i Helsingfors i oktober (skynda om du vill ha biljetter:))- programmet blir helt ENASTÅENDE) och jag skall som team coach för Tiimiakatemia dra igång en mästarcoach utbildning i september (där du också får avägga specialyrkesexamen i ledarskap)- till detta kan du också anmäla dig :). 
Jag kommer också dra föreläsningar för unga- en nyhet! tillsammans med Naima Farah- en ung mycket framåt tjej som vill lyfta, inspirera ungdomar! 
Så detta om detta- fortsättning följer om resten... :)