Är jag inte riktigt normal?

publicerat i föreläsare, mental träning;
så lyder rubriken på en av mina nya föreläsningar jag håller på att fila på... 
Normal....... Vad betyder det? Vem definierar det? I svenska akademins ordlista står det så här: "normal- som är i enlighet med den grund­läggande typen för före­teelsen i fråga, särsk. genom att överens­stämma med genom­snittet"
Det är väl där jag reagerar. "Genomsnittet", "som alla andra", "svensson-likt"........
Du är för unik, för värdefull att bara vara en företeelse som alla andra. Du kan vara den DU är, bli vad DU vill bli och gå mot strömmen. 
Kanske jag lever än i trotsålder fast jag närmar mig 50, men jag tatuerade på armen för drygt ett år sedan "normal gets you nowhere". Så många frågar vad det betyder och jag försöker förklara min tankegång (jag vet- den KAN vara förvirrad ibland- min tankegång alltså)- om du är som genomsnittet och följer bara den stora massan så hittar du aldrig DIN väg. Kanske vet du den men du vågar inte riktigt.... Eller så gör man som jag- kastar sig ut mot strömmen många gånger bara för att det är så himla kul, men du kan ju vara nära drunkna också. Jag säger än åt folk att jag inte riktigt vet vad jag skall bli när jag blir stor men normal vill jag ändå inte vara. Inte när det kommer till att bara passa in i en mall. Jag är nog för kantig, för trotsig, för motsträvig, för djup, för tänkande, för att låta mig styras in någonstans. Å nu vill jag inspirera andra att kliva ur båten, tappa kontroll, släppa prestationskrav och andra krav från allt och alla. Vi lever i en värld där du snart inte ens får ha åsiktsfrihet för du SKA tycka som majoriteten i alla medier- annars är du konstig, anti-någonting, konservativ, bryr dig inte om, rasist eller något annat. Folk vill alltid lägga en stämpel på dig!!!
Vägra stämpeln, vägra följa strömmen bara av rädsla, låt inte ditt liv bli stressat och ångestfyllt bara för att du kämpar hålla dig kvar i mallen som är "godkänd" eller för att hänga med allt, lev ditt liv och TRO på dig. JAG tror på dig!
"No great mind has ever existed without a touch of madness"
Koppla av- börja tänka själv utan att bara låta tankarna placeras i ditt huvud. Älska dig själv. 
Jag är en icke-perfektionist och det står jag för. Jag har mycket jag inte har på klart än, men jag kan bara kontrollera mig själv. Finns mycket jag inte har kontroll över och där måste jag bara försöka hitta vilan. Önskar dig detsamma! Nu ska jag fortsätta fila på denna föreläsning liksom på några andra, mer provocerande...:). 

Kommentera inlägget här :