att njuta av det lilla/ to enjoy the small things

publicerat i mental träning;
Allas liv har väl på ett eller annat sätt blivit upp och nervänt våren 2020. Vi har lyckan att inte känna någon som drabbats av sorg och förlust av någon när och kär- så jag skall berätta om något så ytligt ( :) ) som att sluta resa.....
Jag har alltid älskat resa- det är mitt största intresse och när man fick barn (småningom 5st härliga kids :)) så blev mitt mål alltid att jobba hårt för att lägga undan och resa- både vinter och sommar, hela familjen. Sen blev det även välgörenhetsresor och utbildningsresor, konferensresor och föreläsningsresor mm. När jag och min nuvarande sambo träffades så delar vi också intresset att resa och på 1år och 5 mån vi nu varit tillsammans har vi upplevt Finland förstås flera gånger där mina kära finns, Sverige, Norge, Malta, Kroatien, Lettland, Inre Mongoliet och Kina. När nu covid-19 kom hade jag bokat en resa till Österrike och vi skulle om 1 månad varit på kryssning och besökt 9 länder. Men vi som brukar flänga och fara överallt hela tiden sitter plötsligt hemma. Jag som har en icke ännu uppfunnen bokstavsdiagnos från A till Ö, kände mig först oerhört frustrerad och deprimerad. Då även det städjobb jag haft över vintern tog slut så tornade fritiden upp sig som ett berg. Först skulle vi hoppa iväg till Finland och överraska mina barn och barnbarn men även det krusades snabbt i sin linda då Finland stängde gränserna.
Men det gäller att försöka bli sin egn lyckas smed och leva som man lär ut åt andra- ställa om min mentala fokus , mina tankar och känslor. Vad är man tacksam för varje dag? Hjälpte mig på vägen.... trivs ju vara med min sambo även hemma, vi har en utejacuzzi som jag älskar, vi har otroligt vacker natur runt oss så bara gå ut och promenera eller åka skoter är en njutning. Sen blir det så roligt bara att gå till ICA och handla. Tänkt vad man kan njuta strosa runt mathyllorna och memorera nya produkter man inte sett tidigare. Jag är tacksam för dagens teknik som gör jag kan ringa barn och barnbarn och se dem när vi talar. Jag har varvat ner så jag har köpt ett pussel och påbörjat- något jag inte gjort sen innan barnen blev född (jaa typ 30år sen....). Jag har skrivit handskrivet brev och postat det i ett riktigt kuvert och jag skriver på min nästa bok. I påskhelgen njöt vi att bara ta det lugnt men jag hade också glädjen att få bjuda sambons barn på mat och dagen efter bjöd vi in 3 vänner/grannar på restmat (som annars satt ensamma). På fredag ska jag få åka på storutflykt till Umeå då sambon ska och kolla på en sopmaskin :). Det ni.... då ska jag gå in på IKEA och köpa en vispskål!!! 
 
Short in english :). I have always loved to travel. Even with big family I saved money so that we could go every year. Later I made charity trips, mission trips, speaking engagements and so on. When I met my partner here in Sweden- we have travelled a lot during last 1 year 5 months. But then covid-19 came and we had to cancel what was ahead. My job finished and I had to face a lot of free time. I don´t have a diagnosis, but if I had-it would be someething they haven´t discovered yet...... So I first felt depressed, frustrated... But then I thought- I need to treat myself as I teach others. So it´s all about my mental focus, my feelings and my thinking.... What am I grateful for every day? I started there and found a lot. And now I enjoy going to the small grocery store here. I have also written handwritten letters (and put them in envelopes and posted), I have started a 1000piece puzzle (something I haven´t done in 30 years), I have started studying spanish and I write a new book. On friday I think we´re going to Umeå- then I´m gonna go to IKEA to buy a whipping bowl :D. 
 

Kommentera inlägget här :